Световна поща
... КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ? ОНЛАЙН ИЗЛЪЧВАНЕ. Включването на нашия канал онлайн става така: Изберете сайта ни potv.eu и кликнете върху екрана вдясно. Може...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Кой не иска ясни правила в публично-частното партньорство?
Източник: ПОТВ 09:31 / 29.11.2009
©

През първата година на сегашното управление екип юристи е разработил ясни правила за публично-частно партньорство - разкри един от авторите на този проект Евелина Божикова.

В предаването на ПОТВ "Думата не експертите" тя заяви, че проектът след това е обикалял дълго време от бюро на бюро и в крайна сметка не е внесен за одобрение в Общинския съвет.

Според адвокат Божикова приемането на тези правила би позволило на Община Пловдив без страх да организира нови публично-частни партньорства, защото нейните интереси биха били защитени.

В момента "публично-частно партньорство звучи като мръсна дума, след като първият голям опит в тази насока -  съвместното придобиване на собственост в Международния панаир от Общината и Георги Гергов завърши печално: публичният дял се стопи и в общинския бюджет не влиза една стотинка - въпреки гръмките обещания в началото.

Нещо повече - както разкри председателят на Общинския съвет Илко Илиев, ползването на зали в Панаира за сесии се плаща - като ползвана слуга от което и да е търговско дружество.

Остават основателните съмнения, че нежеланието да има ясни правила в тази иначе полезна за всеки град съвместна дейност, издава чиновническата нагласа от всяка сделка да остава по нещо за личния или партийния джоб.

А обществения интерес - кучата го яли! 
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ХАРЕСВА ЛИ ВИ НОВОТО ЛОГО НА "ПЛОВДИВ 2019"?
Гениално е ! (12) 21%
Адекватно е на творческия потенциал на града (8) 14%
Нищо не струва (24) 43%
Това ли ни е проблемът? (8) 14%
За какво става дума? (4) 7%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: