Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Напусна ни проф. д-р Красимир Мурджев
Източник: ПОТВ 11:27 / 23.11.2016
©

Известният пловдивски хирург проф. д-р Красимир Мурджев издъхна тази нощ, съобщиха негови близки. Лекарят не успя да пребори коварна болест.

Проф. д-р Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 г. Завършил е медицина в МУ Пловдив, където е преподавал по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по икономика на здравеопазването. Има научна и образователна степен "доктор".

През 2014 година на редовните парламентарни избори става народен представител от Коалиция за България, където бе член на здравната и на комисията по отбрана. На проф. Мурджев принадлежи идеята да има "летящи линейки" у нас - проект, който предстои да се реализира. Ангажиментите в Народното събрание обаче не го откъсват от пациентите му и всяка седмица той оперира в УМБАЛ "Св. Георги", където бе зам.-началник на клиниката по специална хирургия. На 16 април 2016 г. бе избран с голямо мнозинство за председател на БСП-Пловдив. Бил е член на БСП от 30 години.

От пресцентъра на градския съвет на пловдивските социалисти разпространиха жалейка, в която се казва:

Тази нощ завинаги ни напусна председателят на ГС на БСП - Пловдив проф. д-р Красимир Мурджев. Направи го деликатно, скромно и достойно, без да тревожи никого, до последно загрижен за семейството, приятелите и другарите си. Голямо сърце, красив ум, светла и искрена душа. Един от най-добрите гръдно-коремни хирурзи у нас, уважаван от колеги и много ценен от пациентите си.

Загубихме безспорен лидер, естествен водач и истински социалист, еталон за морални и нравствени качества. Ще пазим спомена за него жив, защото всеки от нас има специално кътче в сърцето за един ценен и скъп Краси Мурджев.

Почивай в мир, проф. Муржев!

Дълбоки и искрени съболезнования на семейството за ненавременната загуба!

 

Ще кажем последно сбогом на проф. д-р Мурджев в петък, 25 ноември, от 11.00 часа на Централни гробища.

Екипът на ПОТВ поднася съболезнования на близките на проф. Мурджев!

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: