Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Напусна ни проф. д-р Красимир Мурджев
Източник: ПОТВ 11:27 / 23.11.2016
©

Известният пловдивски хирург проф. д-р Красимир Мурджев издъхна тази нощ, съобщиха негови близки. Лекарят не успя да пребори коварна болест.

Проф. д-р Красимир Мурджев е роден на 10 януари 1964 г. Завършил е медицина в МУ Пловдив, където е преподавал по обща и гръдна хирургия. Защитил е още магистратура по икономика на здравеопазването. Има научна и образователна степен "доктор".

През 2014 година на редовните парламентарни избори става народен представител от Коалиция за България, където бе член на здравната и на комисията по отбрана. На проф. Мурджев принадлежи идеята да има "летящи линейки" у нас - проект, който предстои да се реализира. Ангажиментите в Народното събрание обаче не го откъсват от пациентите му и всяка седмица той оперира в УМБАЛ "Св. Георги", където бе зам.-началник на клиниката по специална хирургия. На 16 април 2016 г. бе избран с голямо мнозинство за председател на БСП-Пловдив. Бил е член на БСП от 30 години.

От пресцентъра на градския съвет на пловдивските социалисти разпространиха жалейка, в която се казва:

Тази нощ завинаги ни напусна председателят на ГС на БСП - Пловдив проф. д-р Красимир Мурджев. Направи го деликатно, скромно и достойно, без да тревожи никого, до последно загрижен за семейството, приятелите и другарите си. Голямо сърце, красив ум, светла и искрена душа. Един от най-добрите гръдно-коремни хирурзи у нас, уважаван от колеги и много ценен от пациентите си.

Загубихме безспорен лидер, естествен водач и истински социалист, еталон за морални и нравствени качества. Ще пазим спомена за него жив, защото всеки от нас има специално кътче в сърцето за един ценен и скъп Краси Мурджев.

Почивай в мир, проф. Муржев!

Дълбоки и искрени съболезнования на семейството за ненавременната загуба!

 

Ще кажем последно сбогом на проф. д-р Мурджев в петък, 25 ноември, от 11.00 часа на Централни гробища.

Екипът на ПОТВ поднася съболезнования на близките на проф. Мурджев!

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ХАРЕСВА ЛИ ВИ НОВОТО ЛОГО НА "ПЛОВДИВ 2019"?
Гениално е !
Адекватно е на творческия потенциал на града
Нищо не струва
Това ли ни е проблемът?
За какво става дума?
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: