Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ЦИК наказа фирма от Съединение заради билбордовете с Борисов
Източник: ПОТВ 11:28 / 18.03.2017
© фб

Отговорност за незаконните билбордове с лика на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в генералска униформа, появили се из страната, ще понесе поръчителят - търговското дружество "Готмар". Това реши вчера ЦИК въз основа на информация, получена от Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Рекламните съоръжения агитираха в полза на Борисов, използван беше и националният флаг, но липсваше задължителният по закон надпис "Купуването и продаването на гласове е престъпление".

В Изборния кодекс е записано, че нарушаването на тези забрани се наказва с глоба от 2000 до 5000 лв. (за всяко нарушение), която нараства при рецидив - от 5000 до 15 000 лв. Още в четвъртък ЦИК разпореди незабавното премахване на агитационните съоръжения в цялата страна. Отговорност за изпълнението на заповедта носят областните управители.

Първият билборд беше забелязан на автомагистрала "Тракия". Затова ЦИК прати писмо до пътната агенция с искане да получи отговор кой е поръчителят, както и кои са чиновниците, отговорни за контрола върху съдържанието на рекламните съоръжения. Това стана необходимо, след като ГЕРБ обяви, че нямат нищо общо с нерегламентираната агитация. "Добре познаваме изборното законодателство и по никакъв начин не бихме си позволили да го нарушаваме", коментираха случая от партийния пресцентър.

Информацията, предоставена на ЦИК, се оказа сходна с тази, която "Сега" получи от АПИ онзи ден. Чиновниците съобщават, че са издали разрешително за билборда на "Готмар" ЕООД. Но категорично отхвърлят всякаква отговорност за неговото съдържание. "АПИ няма отношение към съдържанието на съобщенията и изображенията, поставяни по републиканските пътища. Агенцията като стопанин на републиканската пътна мрежа дава единствено разрешение за специално ползване на пътищата чрез изграждане и експлоатация на рекламни съоръжения", гласи отговорът. От него става ясно и че разрешението на "Готмар" за въпросния билборд е валидно и АПИ няма основание за прекратяването му, тъй като според изискванията на агенцията няма нарушения.

От ЦИК останаха неудовлетворени от съобщението на АПИ. "Не приемам писмото като достатъчно съдържателно и детайлно", коментира шефът на комисията Ивилина Алексиева. По думите й не е бил открит истинският нарушител или поне не всички нарушители в случая.

-------------------ОХРАНА

При засилена полицейска охрана вчера от печатницата на БНБ към РИК-овете поеха бюлетините за вота. Според "Фокус" през целия път бусовете са съпровождани от екипи на жандармерията. По данни на дирекция "Специализирани полицейски сили" в четвъртък бюлетините са били извозени до Смолян, Хасково, Кърджали, Плевен и Ловеч, а в събота и неделя ще стане транспортирането и до останалите областни администрации. МВнР също е започнало да изпраща бюлетините извън страната, като те вече са получени в 80 СИК в дипломатически и консулски представителства.

Коментари [2] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани (5) 6%
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал (32) 42%
Защото Русия е нашата освободителка (19) 25%
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара (21) 27%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: