Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ОЩЕ ЗА АЕЦ "КЕМЕРА" - КАКВО ГОРИВО ЩЕ ИЗПОЛЗВА
Източник: ПОТВ 15:59 / 20.04.2017
©

След вчерашната ни сензационна публикация, че край Кемера ще се строи атомна електроцентрала, която ще използва богатите на уран водоизточници, получихме десетки въпроси – истина ли е това и каква ще бъде технологията, осигуряваща евтина електроенергия – както се твърди.

Влязохме във връзка с разследващите журналисти от сайта НовинитеМенте.ком, които знаят всичко. Те ни отговориха, че съществува наистина проект за АЕЦ КЕМЕРА, поръчан от служебното правителство – след като бе разкрито наличието на уран в района. Окончателното решение обаче ще бъде на новото правителство.

Технологията се пази в тайна, но може да се предположи, че ще се използва опита на поморийските солници. Тоест, водите ще бъдат оставени известно време на слънчево въздействие, така че след изпаряване да се получи концентрат с по-високо съдържание на уран. Следващият етап на обработка ще бъде по старата българска рецепта за обработка на джибри. След ферментация продуктът ще бъде готов за влагане в атомния реактор.

Впрочем тази технология се използва в региона от години и на местен диалект  горивото се нарича "скоросмъртница-уранка".
 

Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: