Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ОЩЕ ЗА АЕЦ "КЕМЕРА" - КАКВО ГОРИВО ЩЕ ИЗПОЛЗВА
Източник: ПОТВ 15:59 / 20.04.2017
©

След вчерашната ни сензационна публикация, че край Кемера ще се строи атомна електроцентрала, която ще използва богатите на уран водоизточници, получихме десетки въпроси – истина ли е това и каква ще бъде технологията, осигуряваща евтина електроенергия – както се твърди.

Влязохме във връзка с разследващите журналисти от сайта НовинитеМенте.ком, които знаят всичко. Те ни отговориха, че съществува наистина проект за АЕЦ КЕМЕРА, поръчан от служебното правителство – след като бе разкрито наличието на уран в района. Окончателното решение обаче ще бъде на новото правителство.

Технологията се пази в тайна, но може да се предположи, че ще се използва опита на поморийските солници. Тоест, водите ще бъдат оставени известно време на слънчево въздействие, така че след изпаряване да се получи концентрат с по-високо съдържание на уран. Следващият етап на обработка ще бъде по старата българска рецепта за обработка на джибри. След ферментация продуктът ще бъде готов за влагане в атомния реактор.

Впрочем тази технология се използва в региона от години и на местен диалект  горивото се нарича "скоросмъртница-уранка".
 

Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ХАРЕСВА ЛИ ВИ НОВОТО ЛОГО НА "ПЛОВДИВ 2019"?
Гениално е !
Адекватно е на творческия потенциал на града
Нищо не струва
Това ли ни е проблемът?
За какво става дума?
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: