Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Проектът "Музей на открито Малтепе" е пред финал
Източник: ПОТВ 16:12 / 20.04.2017
©

Проектът "Музей на открито Малтепе" в село Маноле е на финалната права. На заключителната пресконференция днес стана ясно, че обектът се въвежда в експлоатация, но официалното му откриване ще бъде през месец май. Проектът се реализира от община Марица в партньорство с Областната администрация и Регионалния археологически музей в Пловдив. Той е на стойност малко над 800 хиляди евро, осигурени от Финансовия механизъм на европейското икономическо пространство.
---
За период от една година запустелия терен в района на село Маноле е превърнат от обект със селскостопанска насоченост в обект с културна насоченост. Близо до най-голямата в България тракийска могила Малтепе е изграден археологически комплекс с информационен и експозиционен център, който е оборудван с многофункционална софтуерна система. Всеки посетител може да се възползва от индивидуална екскурзоводска система, чрез която да получи едно великолепно изживяване, разглеждайки и опознавайки обекта. Във вътрешната експозиция ще бъдат изложени специално изработени по оригинални исторически документи аксесоари и атрибути - корони, бижута, щитове, копия, лъкове, керамика, монети, съдове и др.

В информационния център посетителите ще имат достъп до единствената по рода си карта на тракийските могили в България.

Проектът за изграждане на музей на открито е част от цялостната стратегия за развитие на общия туристически продукт на община "Марица". Успешното изпълнение на дейностите по проекта способстват могилата "Малтепе" да бъде
©
обособена като интересна туристическа атракция, която да привлича както български, така и чуждестранни туристи, а това от своя страна да се отрази пряко и положително върху икономическото състояние на целия регион.

---
ПРОЕКТ "МУЗЕЙ НА ОТКРИТО МАЛТЕПЕ"
с. Маноле, община "Марица", област Пловдив
Договор за безвъзмездна финансова помощ № 24 - 10М1 - 45 от 28.08.2015 г., по Програма БГ 08 "Културно наследство и съвременни изкуства", финансирана от Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.



Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани (5) 6%
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал (32) 42%
Защото Русия е нашата освободителка (19) 25%
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара (21) 27%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: