Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
След срещата при Зико за питейната вода: Няма опасност за жителите на Първомай
Източник: ПОТВ 13:40 / 21.04.2017
©

Няма опасност за жителите на град Първомай от урана във водата - стана ясно след срещата в областната управа. На съвещанието са присъствали областният управител Здравко Димитров, кметът на Първомай Ангел Папазов, д-р Аргир Аргиров и доц. Цвета Иванова от Регионалната здравна инспекция, управителят на Вик ЕООД Пловдив Спартак Николов, управителят на "Напоителни системи" ЕАД, директорите на Басейнова дирекция "Източнобеломорски район", РИОСВ - Пловдив, на Областната дирекция по безопасност на храните, както и председателят на синдикат "Подкрепа". На съвещанието присъства и окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов, пише сайтът Пловдивски новини.

В момента са затворени три кладенци за вода/ два в Първомай и един в Караджалово/. Направени са проби и резултатите ще са ясни до месец. Няма опасност за хората от Първомай, защото водата, която пият сега е в нормите. Това заяви областният управител Здравко Димитров. Той обясни, че през 2015 година допустимите норми на уран са били - 0.06 мг/л, но ЕС е изменила сега и те са свалени на 0.03 мг/л. Пробите от трите кладенци на уран показват - 0.04 мг/л. Доц. Цвета Иванова от РЗИ каза, че няма укриване на данни от проверки. Тя обясни, че проверки са правени през ноември, февруари и март. Шефът на ВиК Пловдив Спартак Николов каза, че до хората в Първомай не е достигала вода с уран. Водата за тежки метали се изследва веднъж годишно. От всички кладенци са взети проби. Към момента ВиК няма да ограничава водоподаването за Първомай. Направени са и допълнителни кладенци за питейна вода. Кметът Ангел Папазов заяви, че на 2 май на събранието на Асоцияцията на ВиК ще представи проекти за нови кладенци и подобряване на канализацията в града.

Вчера от Прокуратурата са поискали всички документи от институциите и до един месец ще бъде готова проверката. Това заяви районен прокурор Йоана Запрянова. Те разследват и дали има престъпление относно огласяването на резултатите от пробите на водата.

Междувременно стана ясно, че са открити завишени стойности на уран и във водата на Велинград. Последните проби са показали стойности два пъти по-големи от допустимите. Водоснабвянето в курортния град е спряно, като вода се подава от алтернативен източник - помпена станция. На хората от околните села се препоръчва да не пият вода от чешмите, но може да я ползват за битови нужди.

 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: