Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Изненадващо освободиха Манол Пейков от УС на "Пловдив 2019"
Източник: ПОТВ 15:51 / 18.05.2017
©

С 33 гласа ЗА, 1 Против и без въздържали се Пловдивският общински съвет освободи издателят Манол Пейков от Управителния съвет на фондация Пловдив "2019“. Предложението на Гошо Къчков беше изключително изненадващо, а поводът за гласуваното решение е съмнение за конфликт на интереси.

Темата беше повдигната от Ангел Иванов от БСП, който обясни, че се предвижда издаване на книга, която струва 30 хиляди лева. Иванов изчисли дори, че страницата ще коства на пловдивчани 300 лева. Освен това Манол Пейков, който е член на УС на фондацията "Пловдив 2019" се е самопредложил да издаде книгата. Което предизвика гнева на Гошо Къчков. "Това е все едно Гошо да си гласува да даде пари на Гошо", обясни Пейков. Председателят на фондацията Кирил Вълчев, който присъства на сесията, също остана изненадан от решението. "Книгата всъщност е обобщение на антропологичното изследване "Махала“, посветено на общността в ромския квартал "Столипиново“, което фондацията финансира с 30 000 лева", .

Кметът Иван Тотев не пожела да коментира действията на съветниците. Той обаче е категоричен, че заседанията на Управителния съвет на фондацията трябва да са публични и да се излъчват наживо. Тотев прие предложението на общинския съветник от БСП Димитрина Вакрилова за свикване на извънредна сесия относно цялостната дейност на "Пловдив 2019“.

И така – ако няма наистина конфликт на интереси, каква е причината за единодушното отстраняване на един уважаван издател?

Дали точно с намерението да издаде нещо безвъзмездно не са объркани нечии сметки за разпределение на сериозната сума?

Или просто Манол Пейков, който не е човек, зависещ от едната заплата във Фондацията, е станал неудобен още преди този скандал? 

 

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: