Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ОЩЕ ЗА СКАНДАЛА ВЪВ ФОНДАЦИЯ "ПЛОВДИВ 2019"
Източник: ПОТВ 21:05 / 18.05.2017
©

Получихме Отворено писмо от четирима члена на Фондация "Пловдив 2019", адресирано до Общинския съвет. Припомняме, че членовете на ОС бързо и почти единодушно гласуваха освобождаването на Манол Пейков като член на Фондацията. Предложението за изключването стана - вижте по-долу- след изказване на общинския съветник от ГЕРБ Гошо Къчков и обвинения за "конфликт на интереси".

Още веднъж си задаваме въпроса дали решението за изключване на Манол Пейков не е подготвяно отпреди. И дали то не е само един елемент от вероятна криза в работата на Фондацията. И дали забавянето на парите, които трябваше да дойдат от София, не е свързано с някаква информация за нередности в работата на Фондацията?

Ето текстът:  ОТВОРЕНО ПИСМО

Относно: освобождаването на Манол Пейков като член на Управителния съвет  на Общинска фондация "Пловдив 2019"УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Във връзка с освобождаването на Манол Пейков - член на Управителния съвет (УС) на Общинска фондация "Пловдив 2019" с Решение на Общински съвет - град Пловдив от 18.05.2017 г. и с мотивация за това решение - съмнение за конфликт на интереси във връзка с намерения за бъдещо издаване на книга от ИК "Жанет 45", завяваме следното:

1. Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ "Пловдив 2019" за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседание  от 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: "Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. "Столипиново" и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата". В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът "Махала" е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно.

2. Предложението за неговото освобождаване и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив - Европейска столица на културата.

Настояваме за прекратяване  на подобен тип инсинуации и омаскаряване на обществения ангажимент на Манол Пейков. Настояваме да се преразгледа Решението на Общинския съвет.  Всеки един от членовете на УС на ОФ "Пловдив 2019"  е заложил авторитета си, дарил е компетенциите, времето и сърцето си на една достойна кауза, което не бива да бъде подценявано и да се тълкува недобросъвестно. Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време!

Членове на Управителен съвет на ОФ "Пловдив 2019:

Мариана Чолакова

Милена Чакандракова

Любозар Фратев

Пенка Калинкова

  

  
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: