Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
ОЩЕ ЗА СКАНДАЛА ВЪВ ФОНДАЦИЯ "ПЛОВДИВ 2019"
Източник: ПОТВ 21:05 / 18.05.2017
©

Получихме Отворено писмо от четирима члена на Фондация "Пловдив 2019", адресирано до Общинския съвет. Припомняме, че членовете на ОС бързо и почти единодушно гласуваха освобождаването на Манол Пейков като член на Фондацията. Предложението за изключването стана - вижте по-долу- след изказване на общинския съветник от ГЕРБ Гошо Къчков и обвинения за "конфликт на интереси".

Още веднъж си задаваме въпроса дали решението за изключване на Манол Пейков не е подготвяно отпреди. И дали то не е само един елемент от вероятна криза в работата на Фондацията. И дали забавянето на парите, които трябваше да дойдат от София, не е свързано с някаква информация за нередности в работата на Фондацията?

Ето текстът:  ОТВОРЕНО ПИСМО

Относно: освобождаването на Манол Пейков като член на Управителния съвет  на Общинска фондация "Пловдив 2019"УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ПРЕДСЕДАТЕЛ,

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА ОБЩИНСКИ СЪВЕТНИЦИ,

УВАЖАЕМИ МЕДИИ,

Във връзка с освобождаването на Манол Пейков - член на Управителния съвет (УС) на Общинска фондация "Пловдив 2019" с Решение на Общински съвет - град Пловдив от 18.05.2017 г. и с мотивация за това решение - съмнение за конфликт на интереси във връзка с намерения за бъдещо издаване на книга от ИК "Жанет 45", завяваме следното:

1. Манол Пейков никога и при никакви обстоятелства не се е възползвал, нито е заявил намерения да се възползва от средства на ОФ "Пловдив 2019" за издаване на каквато и да е книга. На въпросното заседание  от 29.03.2017 година УС взе решение със следния текст: "Приема за сведение предоставена информация относно провеждане на антропологично изследване на кв. "Столипиново" и възлага на Манол Пейков да проведе среща с антропологичния екип за изясняване концепцията на книгата". В хода на разискванията по тази точка, УС изрази притеснение от размера на разхода от около 30 000 лева за продължаване на проекта, като все още не е разработен детайлен бюджет и няма изяснена концепция за хартиеното издание. Манол Пейков многократно и категорично заяви, че тъй като проектът "Махала" е един от най-важните в програмата нa Европейска столица на културата, той като издател би застанал зад него и би издал изследването напълно безплатно.

2. Предложението за неговото освобождаване и впоследствие гласуването на Общинския съвет се основава на липсваща фактология и в този случай не може да бъде окачествено по никакъв друг начин освен като спонтанно решение, което е неприемливо за Пловдив - Европейска столица на културата.

Настояваме за прекратяване  на подобен тип инсинуации и омаскаряване на обществения ангажимент на Манол Пейков. Настояваме да се преразгледа Решението на Общинския съвет.  Всеки един от членовете на УС на ОФ "Пловдив 2019"  е заложил авторитета си, дарил е компетенциите, времето и сърцето си на една достойна кауза, което не бива да бъде подценявано и да се тълкува недобросъвестно. Готови сме да защитим хората и дейността на Фондацията публично и по всяко време!

Членове на Управителен съвет на ОФ "Пловдив 2019:

Мариана Чолакова

Милена Чакандракова

Любозар Фратев

Пенка Калинкова

  

  
Коментари [1] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (31) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (12) 5%
Славчо Атанасов (28) 12%
Борислав Инчев (16) 7%
Дани Каназирева (20) 9%
Йордан Иванов (15) 6%
Друг десен кандидат (10) 4%
Кандидат на БСП (9) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (28) 12%
Никой не може да го пребори (62) 27%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: