Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
БСП искат извънредна сесия за "Пловдив 2019"
Източник: ПОТВ 16:10 / 19.05.2017
©

"Провеждането на извънредна сесия на Пловдивския общински съвет по темата "Пловдив – европейска столица на културата 2019" е не само необходимо, но и наложително в спешен порядък", коментира лидерът на пловдивските социалисти Красимир Трифонов. Той е категоричен, че реализацията на инициативата изисква компетентност във висша степен, а не спонтанни кадрови решения. "Управляващите трябва да си дават сметка, че на този етап каузата, която обедини пловдивчани, изглежда под въпрос", изтъкна председателят на ГС на БСП – Пловдив.

Той припомни, че на вчерашната сесия съветникът на левицата Димитрина Вакрилова настоя за отделно заседание, на което да бъдат изяснени всички въпроси около работата на фондацията, изпълнението на програмата и финансовите аспекти на дейността. 

"Не става въпрос само за освобождаването на един или друг член на УС, за смяна на един или друг изпълнителен директор на Фондацията. Има информационен вакуум относно държавната субсидия за инициативата. Какво се случва с Тютюневия град, след като складовете изгоряха. Кои са другите инструменти за постигането на целта да сме достоен домакин на европейската култура през 2019?", очерта дискусионните въпроси председателят на пловдивските социалисти.

Припомняме, че вчера кметът Иван Тотев също изказа мнение, че извънредна сесия трябва да има.

Според председателя на БСП-Пловдив още следващата седмица трябва да се свика заседание, тъй като въпросите не търпят отлагане.

Напрежението се натрупа, след като на редовната сесия на общинския съвет този четвъртък издателят Манол Пейков изненадващо бе освободен от УС на "Пловдив 2019"

По-късно същия ден от името на УС на "Пловдив 2019" бе разпространо до медиите отворено писмо, в което издателят бе защитен.

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: