Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Съюз за Пловдив“ иска отчет за инфраструктурните проекти и финансирането на Пловдив 2019
Източник: ПОТВ 10:46 / 17.07.2017
©

"Целта  на домакинството на Пловдив на Европейска столица на културата  е много по-голяма - не само да организираме събитията през 2019 г., но и  да поставим трайно Пловдив върху картата на културните събития в Европа.  Градът ни  трябва  да стане  притегателно място за хора на изкуството и туристи и след 2019 г.“. Това е категоричното  мнение на Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив“ .

Според съветниците  подготовката  трябва  да включва  както редица културни събития, така и конкретни действия за подобряване на  инфраструктура,  транспорт,  места за настаняване -  всичко, което ще накара гостите да се връщат отново и да разказват по света  за Пловдив.  В "Съюз за Пловдив“  са притеснени от забавянето.

Затова  на  сесията  на 19 юли  групата на   "Съюз за Пловдив“ ще настоява  за рязка промяна в начина на подготовка –  прозрачност,  диалог,  подробно разписан план с проекти и срокове.  Три са въпросите, на които съветниците ще  искат кметът  Иван Тотев  да отговори:

1.            Какво става с площад "Централен", кино "Космос“, Стария град и Тютюневия град?

Те напомнят, че за тази година от държавния бюджет са преведени 7 млн. лв.  за инфраструктурата, свързана с подготовката за  Европейска столица на културата.   Съветниците  очакват точна  информация  кога ще започне  проектиране  на  площад "Централен", кои галерии ще се реновират, има ли проект за пешеходната зона в Тютюневия град, какво ще се случва с кино "Космос" и кои къщи в Стария град ще бъдат подготвени за настаняване на гости

2.            Докъде е осигурено финансирането - има ли спонсори или  друга форма на частно финансиране?

Според  решението на Министерския съвет  бюджетът  на Европейска столица на културата  е  76,4 млн. лв. От тях 20 млн. лв. са от държавния бюджет, 46,4 млн. лв. от община Пловдив и 10 млн. лв.  трябва да бъдат осигурени от спонсори и други източници.   До момента няма информация за привлечени спонсори.

Съветниците от "Съюз за Пловдив“  искат подробна информация каква част от финансирането е осигурена и в какви срокове ще осигури останалата?  По какъв начин ще бъдат разходвани близо 5 млн. лв., предоставени на фондация  "Пловдив 2019" от местния  бюджет и  кога и как ще се набавят  близо 40 млн. лв. от общинския дял?

3.            В какви срокове ще бъдат завършени инфраструктурните  проекти?

До момента няма информация някой от проектите за реконструкция да е изготвен. Няма информация и за обявени търгове.

"Има опасност  Пловдив да не успее да завърши в срок някои от проектите, като се имат предвид и потенциалните обжалвания.  Очакваме кметът да информира конкретно – проект по проект, за движението в сроковете. Пловдив има шанс да  се утвърди като  една от културните столици  на Европа и след 2019 г. и ние  не бива да го изпускаме “,  коментира Дани Каназирева.

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: