Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
"Съюз за Пловдив“ иска отчет за инфраструктурните проекти и финансирането на Пловдив 2019
Източник: ПОТВ 10:46 / 17.07.2017
©

"Целта  на домакинството на Пловдив на Европейска столица на културата  е много по-голяма - не само да организираме събитията през 2019 г., но и  да поставим трайно Пловдив върху картата на културните събития в Европа.  Градът ни  трябва  да стане  притегателно място за хора на изкуството и туристи и след 2019 г.“. Това е категоричното  мнение на Дани Каназирева и "Съюз за Пловдив“ .

Според съветниците  подготовката  трябва  да включва  както редица културни събития, така и конкретни действия за подобряване на  инфраструктура,  транспорт,  места за настаняване -  всичко, което ще накара гостите да се връщат отново и да разказват по света  за Пловдив.  В "Съюз за Пловдив“  са притеснени от забавянето.

Затова  на  сесията  на 19 юли  групата на   "Съюз за Пловдив“ ще настоява  за рязка промяна в начина на подготовка –  прозрачност,  диалог,  подробно разписан план с проекти и срокове.  Три са въпросите, на които съветниците ще  искат кметът  Иван Тотев  да отговори:

1.            Какво става с площад "Централен", кино "Космос“, Стария град и Тютюневия град?

Те напомнят, че за тази година от държавния бюджет са преведени 7 млн. лв.  за инфраструктурата, свързана с подготовката за  Европейска столица на културата.   Съветниците  очакват точна  информация  кога ще започне  проектиране  на  площад "Централен", кои галерии ще се реновират, има ли проект за пешеходната зона в Тютюневия град, какво ще се случва с кино "Космос" и кои къщи в Стария град ще бъдат подготвени за настаняване на гости

2.            Докъде е осигурено финансирането - има ли спонсори или  друга форма на частно финансиране?

Според  решението на Министерския съвет  бюджетът  на Европейска столица на културата  е  76,4 млн. лв. От тях 20 млн. лв. са от държавния бюджет, 46,4 млн. лв. от община Пловдив и 10 млн. лв.  трябва да бъдат осигурени от спонсори и други източници.   До момента няма информация за привлечени спонсори.

Съветниците от "Съюз за Пловдив“  искат подробна информация каква част от финансирането е осигурена и в какви срокове ще осигури останалата?  По какъв начин ще бъдат разходвани близо 5 млн. лв., предоставени на фондация  "Пловдив 2019" от местния  бюджет и  кога и как ще се набавят  близо 40 млн. лв. от общинския дял?

3.            В какви срокове ще бъдат завършени инфраструктурните  проекти?

До момента няма информация някой от проектите за реконструкция да е изготвен. Няма информация и за обявени търгове.

"Има опасност  Пловдив да не успее да завърши в срок някои от проектите, като се имат предвид и потенциалните обжалвания.  Очакваме кметът да информира конкретно – проект по проект, за движението в сроковете. Пловдив има шанс да  се утвърди като  една от културните столици  на Европа и след 2019 г. и ние  не бива да го изпускаме “,  коментира Дани Каназирева.

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани (3) 6%
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал (17) 32%
Защото Русия е нашата освободителка (15) 28%
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара (18) 34%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: