Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Жалбата на Славчо Атанасов срещу "платеното паркиране" - внесена в Административен съд
Източник: ПОТВ 15:08 / 11.10.2017
©

Пълномощникът на народния представител Славчо Атанасов - адвокат Атанас Петров, и общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров внесоха в Административния съд жалбата срещу Наредбата за издаването на разрешителни за ползване на паркоместа. 

Припомняме, че на пресконференция преди близо две седмици депутатът от Обединени патриоти заяви, че текстовете, приети на 28 септември от мнозинството в Общинския съвет в Пловдив за т.н "платено паркиране" пред жилищните блокове са незаконосъобразни, а процедурата е непрозрачна и несправедлива към пловдивчани. Той обяви, че ще я оспори в съда. Славчо Атанасов, общинските съветници Слави Георгиев и Костадин Гаров бяха категорични, че те са за това проблемът с паркирането в града да се решава, но не по този начин. Напротив, по думите им, решението от 28-и щяло да доведе до хаос и междусъседски войни. 

Жалбата е насочена изцяло срещу текстовете, приети от ОбС на 28 септември 2017 г., посочи адвокат Атанас Петров. Тя се основава на това, че Общинският съвет не разполага с правомощията да урежда реда за заплащане на таксите за услуга, която не е уредена в закона. На второ място се оспорва въвеждането на нов и непрозрачен ред за ползване на паркомясто, защото с този ред се отменят предходни и уредени вече в закона процедури като публичен конкурс и явен търг. Новите текстове противоречат и на самата основна наредба за издаване на разрешения за ползване на паркоместа, тъй като в основната наредба ясно е записано, че тя има задължително действие както за физически, така и за юридически лица, а в новите текстове юридическите лица са изключени от реда на ползвателите. 

Предстои обявяване на обжалването в Държавен вестник, което дава възможност и на други жалбоподатели да се включат в делото, посочи адвокат Атанас Петров.

Пресцентър

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (9) 7%
Районен кмет от ГЕРБ (7) 6%
Славчо Атанасов (17) 14%
Борислав Инчев (2) 2%
Дани Каназирева (11) 9%
Йордан Иванов (14) 11%
Друг десен кандидат (4) 3%
Кандидат на БСП (4) 3%
Само обединен опозиционен кандидат (15) 12%
Никой не може да го пребори (40) 33%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: