Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Каназирева: Да се спре с разпродажбата на имоти
Източник: ПОТВ 12:20 / 12.10.2017
©

"Съюз за Пловдив" не подкрепи поредното предложение на общинската администрация за продажба на имот. Този път община Пловдив продава 3350 кв. м. Това е продължение на порочната практика да се разпродават масово всички общински имоти и да не се придобиват никакви нови.

"Днес продават над 3 хил. кв. м. Утре ще продадат още повече. От началото на тази мандат вече са предложени за продажба 75 564 кв. м. имоти. По време на предишния мандат продадоха 147 982 кв.м. За да си го представят всички пловдивчани - тази управа разпродаде терени с големината на над 30 футболни игрища", обясни Дани Каназирева.

"Съюз за Пловдив" не приема обясненията на общинската управа, че разпродажбата е необходима заради недостатъчни приходи в бюджета. Общината събира едни от най-високите данъци и такси от пловдивчани, а оживлението в строителството още повече увеличава приходите.

"Истинската причина е, че Пловдив от години се управлява като чужд град. През цялото време на това управление Пловдив е придобил само един имот - общината купи бар "Калигула", който щеше да бъде преустроен в художествена галерия. Галерия няма, но има нови и нови продажби", продължи лидерката на "Съюз за Пловдив".

Дани Каназирева посочи три проблема от масовото разпродаване на терени - общината не може да провежда жилищна политика, няма къде да построи нови паркинги и не разполага с терени за нови обществени сгради и културни центрове.

"Съюз за Пловдив" гласува винаги срещу предложенията за разпродажби. Дани Каназирева призова за дългосрочна политика, която да включва план за увеличаване на общинските имоти, а не разпродаване.

Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (9) 7%
Районен кмет от ГЕРБ (7) 6%
Славчо Атанасов (17) 14%
Борислав Инчев (2) 2%
Дани Каназирева (11) 9%
Йордан Иванов (14) 11%
Друг десен кандидат (4) 3%
Кандидат на БСП (4) 3%
Само обединен опозиционен кандидат (15) 12%
Никой не може да го пребори (40) 33%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: