Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Имаме ли народ, имаме ли граждани, способни да си изпълнят задачата и мисията?
Източник: Ангел Грънчаров, философ 09:01 / 06.12.2017
©

... Само чрез народен импийчмънт, само чрез законодателна процедура ще се избавим от крадците!

Михаил Саакашвили, президент на Грузия от 2004 - 2013 г.; Саакашвили е също така демонът на Путин, заради Саакашвили Путин не може да спи, Саакашвили е кошмарът на Путин и на кагебистите (Казва тия цитирани думи Саакашвили в интервюто, което публикувах в блога си по ето какво заглавие: Кураж, украински демократи, с вас сме, украински и грузински свободолюбци!.)

Моят предизвикателен коментар: Народен импийчмънт се прави по следния начин: гражданите, възмутени от безочието, лъжливостта, безобразията и крадливостта на политиците излизат на улицата, но излизат на улицата не десетки (както е реално у нас!), не стотици, не хиляди, а стотици хиляди и дори милион гневни граждани; излиза човешко море от протестиращи мирно граждани (никой не чупи, никой никого не бие, никой не стреля и прочие), срещу това човешко море обаче нито полиция, нито армия може да се излезе.

Гневните, искащите справедливост и законност граждани обкръжават Парламента и заявяват, че нито един депутат няма да излезе извън сградата докато не гласуват оставките на представителите на цялата аморална и крадлива политическа класа, президент, шеф на правителството и прочие; народът просто заставя избраниците си да си изпълнят дълга. Толкова.

Народът също така заставя (под действието на страха) и представителите на съдебната власт да си изпълнят задълженията и да натикат крадливите и корумпирани политици там, където им е мястото, именно в затвора. Толкова. Така се прави мирен народен импийчмънт. Такава е неговата технология.

За няколко дни под натиск от страна на огромното човешко множество от граждани се решават проблемите на страната. И след това идват нови честни политици от средата на разбунтувалия се и искащ справедливост, законност и морал народ. Това е.

Екстремизъм ли е една такава идея и такава една политическа технология за оправяне на една крайно корумпирана страна? Не мисля. Но за да се приложи този похват, се иска критична маса от свободолюбиви граждани, такава критична маса има в Киев, в София обаче, уви, няма. И по тази причина ще продължаваме да затъваме в пълната политическа деморализация, в кражбите, в беззаконията на самозабравилите се наши избраници.

Като няма народ, който да респектира политиците, те, разбира се, се самозабравят. Народът като не си изпълнява дълга, и политиците не си изпълняват дълга. Всичко зависи от народа, от суверена. Всичко зависи от нас, гражданите. Нас обаче ако ни няма, нищо няма - и всичко загива, а преди това се разлага морално.

Имаме ли ний народ, способен да си изпълнява задачата и мисията? Явно не. Имахме, но вече нямаме. Спомнете си какво направиха не само софиянци, но и българите като цяло в месеците от декември-февруари 1997-98 г.? Направихме тогава тъкмо това, направихме народен импийчмънт, направихме мирна революция. Сега трябва да направим същото, но за жалост няма кой да го направи.

Народът у нас, за жалост, е деморализиран не по-малко от политиците си. А това вече е страшно.

Има ли кой да направи и у нас народен импийчмънт? Има или няма? Аз казвам - няма. Опровергайте ме де! Но на дело искам да ме опровергаете, а не на думи само. Чакам да видя!

Като излезете на улицата, ще изляза на улицата с вас. Даже с първите протестиращи граждани ще изляза на улицата - както винаги съм го правил. Но трябва да излезем на улицата поне 200-300 хиляди (да, хиляди!) човека. И тогава и Бойко, и ченгетата, и комунистите ще се посерат от страх и сами ще си гласуват оставките!

Разбирате ли какво се иска да направите? Ето, Саакашвили ни предлага (на нас и на украинците) да направим това, което ний, българите, ний, демократите, ний, седесарите, направихме в ония революционни и студени дни на декември-февруари 1997-98 г.! Вече сме го правили, но сега не можем да го направим. И щом не можем да го направим ще загинем - като страна и народ. Сами се осъждаме на загиване щом не можем да направим това, което сме длъжни да направим в катастрофалната ситуация, в която се намираме...

Майдан обаче този път не трябва да правим. Сега за три дена ще се свърши работата, но се иска човешко море от разгневени, ала мирни граждани, което ще застави политиците в Парламента да си свършат работата. Знаете ли колко добри ще станат политиците ни като видят разлютения гневен народ, когато видят стотиците хиляди гневни граждани?!

Ето така се прави предлагания от "лудия% Саакашвили народен импейчмънт. Затова сега властите в Киев треперят от него и твърдят, че той бил "престъпник", който искал да направи "държавен преврат"! А той иска от украинците да си изпълнят дълга и да очистят страната си от аморалната, от корумпираната, от лъжливата политическа класа. Нещо, което и ний, българите, трябва да направим.

ДОБАВКА: 300 спартанци ще вземат властта благодарение на народния импийчмънт - казва още Саакашвили в своето интервю. Има предвид истински народни политици, изразители на интересите на народа. И още нещо: "Аз съм единственият украински политик, който има история на успеха. Аз съм единственият (с малки изключения) украински политик, който е доказал, че не се продава." Това също с думи на Саакашвили. Смятам, че това са справедливи думи. Аз вярвам на Саакашвили, а не на гнусните му оплювачи (наричащи го "луд" и какъв ли не!). Щото вярвам на делата, а не на думите. А той с дела е показал какво е. "Украинските болници изглеждат като Ада." - негови думи също. "Когато видях с очите си какво е положението в украинските болници аз реших да стана премиер на Украйна... Още по-лесно е да се реформира голямата Украйна от малката Грузия... Всичко това се прави когато икономиката е свободна, когато няма корупция, тогава парите идват, тогава не са нужни американски пари... Украинците са велик народ, който заслужава да живее в Европа, а не в Нигерия и в Буркина Фасо... Народната сила ще въведе порядък в Украйна." (Апропо, в Грузия Саакашвили е обвинен за това, че бил купил "неправилно", с държавни пари 4 костюма и че бил наредил да бъде набит някакъв депутат, на когото, както казва той, и очите не му е виждал, при това е бил съвсем незабележим, скромен, въпросният депутат, прочее, си е жив и здрав!)

 

Освен това аз, Ангел Грънчаров, се чувствам длъжен отново да ви напомня, че нашият "български" Картаген е крайно време да бъде разрушен...

 
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (31) 13%
Районен кмет от ГЕРБ (12) 5%
Славчо Атанасов (28) 12%
Борислав Инчев (16) 7%
Дани Каназирева (21) 9%
Йордан Иванов (16) 7%
Друг десен кандидат (10) 4%
Кандидат на БСП (9) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (28) 12%
Никой не може да го пребори (64) 27%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: