Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
РОДИ СЕ НАЙ-ПОСЛЕ "ВКУСЪТ НА ПЛОВДИВ"
Източник: ПОТВ 10:53 / 06.12.2017
©

В много градове по света - особено в тези, които са популярни туристичмески дестинации, има местни кулинарни празници. От години в Чикаго, например, се провежда "Вкусът на Чикаго", в който се включват стотици местни ресторанти с най-доброто от своята кухня.

Имаме вече и пловдивска новина. Първото издание на най-новото кулинарно шоу - фестивалът "Вкусът на Пловдив" Коледа 2017 ще се състои на 8 и 9 декември 2017 на третия етаж в МОЛ Марково тепе.  Организира се от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" - Пловдив“ и Регионална занаятчийска камара – Пловдив, в партньорство с Община Пловдив, Общинско предприятие "Туризъм“ – Пловдив, МОЛ "Марково тепе“, БХРА, фондация LocalFood.bg и Асоциация на професионалните готвачи – Пловдив. 

По време на двата дни от 14 до 19 часа, изявени пловдивски ресторанти и производители на местни храни и напитки ще демонстрират своята кухня и продукция извън обектите си, шеф готвачи от Пловдив ще демонстрират изделията си пред очите на посетителите, които ще могат да опитват различните вкусове на пловдивските заведения и производители, обединени от една обща концепция, допълнена с много съпътстващи напитки, вино и бира.  Амбицията на организаторите е през следващите години, фестивалът да се развива, разширява и дообогатява. Това разказаха днес на пресконференция в Дома на културата "Борис Христов“  инж.Александър Държиков – заместник-кмет по култура и туризъм, Виделина Гандева – директор на ОП "Туризъм“, Енчо Енев – председател на  Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия" - Пловдив и член на УС на БХРА, Тони Симидчиева – председател на РЗК – Пловдив и Иво Проданов – представляващ ресторант "Хемингуей“ и сладкарница "Долче Фелини“.

Гост - водещ на тазгодишното издание е Иван Звездев, откъдето се ражда и подбранда на събитето "Иван Звездев и звездни пловдивски ресторанти“. В програмата на представянето са включени и много занимателни игри за публиката и Коледни изненади. Всичко това ще се случва на фона на тематични камерни изпълнения на прекрасните момичета от квартет "Класик Вю“ – Пловдив. Девическа хорова формация "Евмолпея“ ще огласи фестивала през първия ден с подбран репертоар от коледни и новогодишни песни. Ученици от професионалната гимназия по туризъм "Д-р Асен Златаров“ ще асистират на шеф готвачите и производителите на храни.

Между звездите на тазгодишното дебютно издание на фестивала са веригата сладкарници "Долче Фелини“ и ресторантите "Хемингуей“, "Торро Гранде“, "Ноте ди вино“ и "Сол и пипер“, носители на големите награди на туристическия бранш за 2017 г. Участват също именити и любими пловдивски заведения като "Одеон“ и "Рая“, Бир стоп – Пловдив, множество производители на сладкарски продукти, производители на мед и медни продукти, както и на хлебни изделия.

Фестивалът "Вкусът на Пловдив" Коледа 2017 ще бъде открит официално от заместник-кмета по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков на 8 декември, петък, точно в 14.00 часа
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров
Районен кмет от ГЕРБ
Славчо Атанасов
Борислав Инчев
Дани Каназирева
Йордан Иванов
Друг десен кандидат
Кандидат на БСП
Само обединен опозиционен кандидат
Никой не може да го пребори
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: