Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
Защо чиновниците си купуват жилища от общината след 3 г., а гражданите чакат по 10?
Източник: ПОТВ 08:49 / 13.03.2018
©

Позиция на общинския съветник от Реформаторския блок Пепа Деведжиева

 

Защо чиновниците си купуват жилища от общината 3 г. след настаняването си, а гражданите чакат по 10? Бях провокирана да задам този въпрос от поредната продажба на общинско жилище на служител, включена в дневния ред на сесията на 14 март. Нямам намерение да коментирам конкретния казус, но той е повод да се замислим докога работещите в общината ще бъдат в привилегировано положение спрямо всички останали пловдивчани.

В чл. 45, ал. 1, т. 3, от Наредбата за условията и реда за установяване на жилищни нужди, за настаняване в общински жилища и продажбата им е записано, че едно от условията за продажбата на жилище от фонд "Настаняване под наем" е наемателят да е живял не по-малко от десет години без прекъсване. Изискването за продължителност на ползването на жилището, ако то е от фонд "Ведомствен", формулирано в чл. 46, ал.2, т. 3, от същата наредба, обаче е само три години. Очевидно става дума за двоен аршин, който няма как да бъде оправдан с традиционния мотив, че заплатите в общината са ниски и подобни привилегии са част от стимулите служителите да останат на работа в администрацията.

Юристите ще кажат дали това е неравно третиране по смисъла на Закона за защита от  дискриминация, но е време да прекратим практиката на "наши" и "ваши". Затова няма да подкрепя предложението за конкретната продажба и обявявам, че ще подготвя проект за промяна на наредбата, който да ликвидира тази неравнопоставеност.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
ЗАЩО НЕ ИЗГОНИХМЕ РУСКИ ДИПЛОМАТИ ?
Защото сме балансирани
Защото нямаме доказателства кой е отровил Достал
Защото Русия е нашата освободителка
Защото ни е страх да не дойде отново техният патриарх да ни се кара
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: