Световна поща
КЪДЕ СЕ ИЗЛЪЧВАМЕ 1. В МРЕЖАТА НА „БЛИЗУ” – Пловдив, Пазарджик,Първомай, Раковски, Карлово, Хисар, Стамболийски, Старо Железаре, Паничери, , Старосел, ,Калековец,...
цялото писмо
Малки обяви
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ОФЕРТИ И ДОГОВОРИ ....................................... ........................................ РЕКЛАМНА ТАРИФА в сила до 31.12.2017 ПЛОВДИВСКАТА...
цялата обява
НОВИНИ ВИДЕО
новини
Бързи новини и
лични мнения
Ех, густо, майна, Филибето -
спомени и размисли за Пловдив
Блогът на
Евгений Тодоров
За
прехода
Гласът на
пловдивските блогъри
Какво е ПОТВ?
Екипът на ПОТВ
Програмната схема
Какво се крие зад заглавията?
Рекламната тарифа
Стажантска програма
Медии с човешко лице
За контакти
п
в
с
ч
п
с
н
Партньори:
Реклама:
1/5 от населението на Пловдивска област е бедно
Източник: ПОТВ 15:17 / 11.07.2018
©

Повече от една пета от населението на Пловдивска област са живели под линията на бедността, според ежегодното проучване в страните членки на ЕС. Това показват данни, предоставени от Териториално статистическо бюро - Юг.

Линията на бедност за област Пловдив през 2017 г. e 342.33 лв. средно месечно на лице от домакинство, отчитат статистиците.

В сравнение с предходната година размерът на линията на бедност се увеличава с 18.7%, а относителният дял на бедното население - с 1.5 процентни пункта. 

В общите показатели за оценка на бедността са включени и субективни индикатори, свързани с материални лишения. Проучването е установило, че миналата година 29.5% от населението в региона живее в тежки материални лишения. 52.4 на сто са заявили, че нямат възможност да посрещнат неочаквани разходи със собствени средства, 50.2% са казали, че не могат да си позволят почивка извън дома. 1.8% от лицата не могат да си позволят цветен телевизор, 2.4% - телефон, вкл. мобилен, 9.1% - автоматична пералня, а 34.4% посочват, че не могат да си позволят потребление на месо, пиле или риба всеки втори ден. Около една трета от лицата в домакинствата изпитват затруднения при плащането навреме на разходите, свързани с жилището, а 29.9% от лицата се ограничават при отоплението на жилището си.
Коментари [0] публикувай коментар
 www.AvtochastiOnline24.bg
POTV във Facebook
Пловдивската телевизия на живо
Актуално видео
Тайни срещи и в Париж?
Програмата на ПТВ Тракия
Анкета
КОЙ МОЖЕ ДА ПРЕБОРИ ИВАН ТОТЕВ ПРИ ЕВЕНТУАЛНА БОРБА ЗА КМЕТСКИЯ ПОСТ ПРЕЗ 2019
Здравко Димитров (45) 12%
Районен кмет от ГЕРБ (16) 4%
Славчо Атанасов (50) 14%
Борислав Инчев (19) 5%
Дани Каназирева (73) 20%
Йордан Иванов (19) 5%
Друг десен кандидат (13) 4%
Кандидат на БСП (15) 4%
Само обединен опозиционен кандидат (37) 10%
Никой не може да го пребори (77) 21%
Реклама

Всички права запазени ПТВ Тракия. Никаква част от съдържанието на този сайт не може да бъде използвана без позволението на автора. Поставянето на линкове към текстови и видеоматериали и снимки от сайта е позволено.


Дизайн, програмиране и хостинг: